
Jakie pieczywo kupować?
21 maja 2016Pieczywo to w naszej tradycji podstawa jadłospisu człowieka. Produkowane jest z wody, soli, mąki, mleka, środków spulchniających (zwykle zaczynu chlebowego albo drożdży) i wszelakich dodatków ulepszających smak wypieków, jak przykładowo: słonecznik, mak lub sezam.
Dlaczego należy spożywać regularnie pieczywo?
Pieczywo to jedzenie bardzo bogate w wiele różnorodnych składników odżywczych i energetycznych, potrzebnych do poprawnego funkcjonowania organizmu człowieka. W jego składzie widnieją przede wszystkim węglowodany, białka i aminokwasy. Równocześnie należy wspomnieć o błonniku oraz wielu witaminach, których zdecydowanie najwięcej zawiera ciemny, wieloziarnisty chleb.
Pieczywo w Krakowie
Najlepiej kupować pieczywo w tradycyjnych piekarniach. Wyłącznie wtedy ma się gwarancję, że spożywane produkty nieprędko staną są nieświeże.
Z niesamowitej dbałości o klienta i znakomitych wyrobów słyną szczególnie krakowskie piekarnie, sławiące się ogromnym zaufaniem kupujących. Sprzedawany w nich chleb wytwarzany jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co jest gwarancją najwyższej jakości użytych składników i znakomitego smaku.
Dane adresowe:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]