
Piekarnie, dla których ważna jest tradycja
5 listopada 2016więcej o piekarni na www.piekarniapochopien.com
Chleb jest wymieniany wśród najważniejszych elementów naszej diety. Jemy go naprawdę dużo, zatem dobrze, jeśli będzie on najwyższej jakości. Nic więc zaskakującego, iż pieczone przemysłowo wypieki tracą ostatnio klientów – bywają niezbyt smaczne, zaś po paru dniach stają się niezdatne do spożycia. Na naszych stołach ostatnio coraz częściej spotkać można natomiast chleby wyrabiane tradycyjnymi sposobami i pozbawione chemicznych dodatków zwiększających ich wytrzymałość. Czemu warto je kupować? Jak one powstają? Jak działa rzemieślnicza piekarnia?
Co kupimy w tradycyjnej piekarni?
Jak łatwo stwierdzić, tradycyjna piekarnia w Krakowie i innych większych miastach swoją ofertę opiera na tradycyjnych wypiekach. Zazwyczaj bywają produkowane na zakwasie, chociaż łatwo znaleźć także pieczywo na drożdżach. Poza tym miłośnicy rzemieślniczych piekarni chętnie sięgają po chleby, które w ostatnich latach zniknęły ze sklepów – między innymi precle. Tradycyjne pieczywo zawiera często również najróżniejsze ziarna lub rodzynki.
Chleby z tradycyjnej piekarni – zalety
Powodem popularności rzemieślniczego chleba okazuje się zwłaszcza jego smak – pod tym względem wypada znacznie korzystniej niż chleby z fabryki. Zaletą opisywanego pieczywa okazuje się również jego różnorodność – wśród setek rodzajów wszyscy ludzie kupią produkty dostosowane do swoich oczekiwań. Nie sposób nie wspomnieć również o tym, iż wypieki, które oferuje tradycyjna piekarnia okazują się dużo zdrowsze, ponieważ nie zawierają niebezpiecznych dla naszego zdrowia chemicznych ulepszaczy.
Dane adresowe:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]